Μυοκτονια

Τα τρωκτικά  αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους της δημόσιας υγείας και μεταδίδουν στον άνθρωπο ασθένειες όπως η λεπτοσπείρωση και ο τύφος μέσω των κοπράνων και των ούρων τους, καθώς και ψύλλους, τσιμπούρια και ψείρες. Προκαλούν πολύ μεγάλες ζημιές σε κτιριακές εγκαταστάσεις, τρώγοντας τα καλώδια με κίνδυνο την πρόκληση πυρκαγιάς. Προκαλούν επίσης ζημίες στα αποθηκευμένα τρόφιμα. Δεν καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλλά λόγω της περιέργειας τους δοκιμάζουν τα πάντα και καταστρέφουν ποιοτικά το προιόν.
Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα πιο πάνω, σε κάθε περίπτωση προσβολής από τρωκτικά και αφού πρώτα γίνει μελέτη του χώρου προσβολής έτσι ώστε να εντοπιστούν τα σημεία διέλευσης των τρωκτικών, γίνεται εγκατάσταση δολωματικών σταθμών σε επιλεγμένα σημεία τα οποία περιέχουν δόλωμα-δηλητήριο. Όλα τα σκευάσματα είναι τελευταίας γενιάς και εχουν την δυνατότητα:

  • Να εξασφαλίζουν την εξόντωση των τρωκτικών κατά το μεγαλύτερο ποσοστό μέσα στις εστίες τους (φωλιές).
  • Να μουμιοποιούν τα τρωκτικά μετά την εξόντωση τους πράγμα το οποίο εξασφαλίζει την αποφυγή ανεπιθύμητων οσμών αλλά και έκχυση διαφόρων μολυσματικών υγρών.